Sommaren är här och det innebär festivaler, konserter och andra typer av härliga evenemang för många. Och precis som att sommaren innebär att festivallivet rullar igång så brukar det också betyda en hel del campingliv. Både för den erfarne och för nybörjaren finns många saker som är bra att tänka på när det är dags att packa inför det kommande evenemanget. Nedan följer några smarta tips!

Utnyttja solens kraft 

Sommar och sol – det är härligt nog som det är men solens strålar går faktiskt att utnyttja på fler sätt än att bara njuta i. Kanske allra helst för den som planerar att bo i tält! Solceller är nämligen ett effektivt sätt att driva till exempel belysning med, och vad skapar en festivalkänsla mer än att hänga upp kulörta lyktor runt om tältet? Det är dessutom praktiskt med lite belysning när man kommer vinglandes hem till nattens boning efter en lång kväll framför scenen, men framför allt är det väldigt mysigt. 

Förutom ljusslingor som drivs med hjälp av solceller finns även mer praktisk belysning som kan vara bra att ha med, så som en lykta som ger bättre ljus. 

Kom även ihåg att ta på halmhatten, kepsen eller mössan när solen är som starkast!

Ladda upp med batterier 

Festival- och campinglivet innebär trots allt att man får göra avkall på en del förnödenheter – till exempel ström. Därför är det klokt att ladda upp med extra batterier till exempelvis kamera och andra batteridrivna ting. Dessutom kan det vara smart att investera i en power bank för att kunna ladda telefonen. 

Även dessa finns i modeller som drivs med solceller men det finns också sådana man kan ladda upp hemma innan man ger sig iväg.  En med solceller kan vara smart inför en längre festivalvistelse, då den går att ladda upp på plats. En som laddas via till exempel USB riskerar att ladda ur, och därmed inte göra någon större nytta. 

Extra mycket energi

Räcker inte solcellerna till mobilen och powerbanks? Köp ett komplett solcellsbord som kan vecklas upp och aktiveras var som helst. Ser ut som ett klassiskt campingbord men med solcellspanel över hela bordet. Det ger power! Om du sedan lockas till att installera solpaneler hemma rekommenderas först läsning på Energimyndighetens hemsida.