Det finns många bra-att-ha saker som lämpar sig när man ska åka iväg på festival men man ska också tänka på att packa lätt. Fokusera på det allra nödvändigaste och lämna resten hemma, för att inte riskera att saker kommer bort. Öronproppar och myggmedel är två måsten för festivallivet men det finns även andra saker som bör finnas med på packlistan. 

Öronproppar 

Kanske nummer ett när det är dags att packa inför en festival. Musiken och ljudnivåerna inne om festivalområden är väldigt hög och det är viktigt att skydda sina öron för att undvika jobbiga men som tinnitus. Öronproppar brukar ofta säljas inne på festivaler men för att vara på den säkra sidan är det klokt att packa med sig ett par hemifrån. 

Mygg- och insektsmedel 

Den svenska sommaren är tiden för många härliga festivaler men också tiden för myggor och andra jobbiga insekter som lämnar kliande bett efter sig. Ska man campa är det extra viktigt att ha med sig myggmedel och andra smarta produkter som håller krypen borta. Det finns flera portabla myggskydd som drivs med batteri som lämpar sig utmärkt att ha utanför tältet eller husvagnen. Vanligt myggmedel är alltid bra att ha i handväskan och glöm inte att packa myggspray för barn om hela familjen ska med på festivaltrippen. Ska man campa i ett grönområde kan det vara en bra idé att ha med sig en getingfälla att hänga upp i närheten, som skrämmer bort objudna och argsinta gäster. 

Varma och torra kläder 

Ska man åka på festival ska man tänka på att packa lätt. Det kan dock vara väl värt att ha med sig ett extra ombyte med varma och torra kläder ifall vädret visar sig från sin sämre sida. Skulle regnet vräka ner och man blir blöt är det svårt att bli varm igen om man inte har torra kläder att ta på sig. Se åtminstone till att ta extra strumpor och en varm tröja i festivalväskan när du ger dig iväg.  

Laddare 

Åker man på festival tar man givetvis med sin mobiltelefon – men glöm inte laddaren. En urladdad telefon gör ingen större nytta och det kan verkligen vara bra att ha en om man kommer ifrån sitt sällskap. Dessutom kommer man förmodligen vilja knäppa fina bilder att spara som minne. Tänk på att även packa med en power bank ifall det är långt till närmsta eluttag.