Nu har det vänt. Dagarna blir längre och ljusare och det står inte på förrän sommaren är här. Börja redan nu att planera för att kunna åka på olika festivaler och konserter. Det är dags att kolla upp datum och boka in din sommarledighet så att du kan synka maximalt. Hur många festivaler och konserter kan du få in på en sommar om du planerar i tid? Utmana varandra i kompisgänget och se vem som får ut mest av sommaren. Det blir en extra utmaning.

Biljetter

Du behöver vara på hugget när biljetterna släpps. Det blir slutsålt väldigt snabbt. Det här att det är svårt att hinna få tag på biljetter gör att flera oseriösa säljare dyker upp på nätet. Där säljs biljetter i andra hand till ockerpriser och ibland är biljetterna rent av falska.

Det bästa är att köpa direkt från festivalarrangören eller det säljföretag de hänvisar till på sin egen hemsida. Om du ändå vill köpa på annat sätt så kan det vara ett gott råd att träffa den som säljer biljetterna och be att få se en ID-handling innan du genomför köpet. Det är ju så trist att komma till en festival eller konsert med en falsk biljett och inte bli insläppt.

Upplev festivalen på olika sätt

Är du en person som gillar att vara i stora folksamlingar och njuter av liv och rörelse? Då passar det bra att köpa en traditionell biljett och sen är det bara att kasta sig in i folkvimlet. För att få bra plats framför scenen behöver du vara där i god tid. Det kan hända att du måste avsätta flera timmar för att boka en plats längst fram. Ta med dig en lättare campingstol eller liknande så kan du säkert tillbringa timme efter timme på plats bara för att sen få uppleva en spelning på nära håll.

Andra som inte riktigt gillar den täta folkmassorna brukar dra sig mer mot utkanten av festivalområdet för att få njuta av musiken lite mera avskilt. Det finna även ett stort antal åhörare som inte skaffar biljett utan ser till att befinna sig i närområdet och lyssna därifrån. Musiken brukar höras en bra bit utanför festivalområdet. Det gäller att hitta sitt eget sätt som passar både personligheten och den egna ekonomin.
Än så länge har man inte kommit på att erbjuda biljetter som gör det möjligt att ta del av en utomhuskonsert eller delar av en festival från ovan. Det skulle vara en intressant variant att åka i en  luftballong över arrangemanget och få ett fågelperspektiv på det hela. Musiken hörs ju långa vägar och man skulle få en härlig överblick över allt som händer i området. En luftballong flyger så tyst så den skulle inte störa arrangemanget. Vem vet vilket företag som kommer att vara först med att erbjuda den här möjligheten. Här får man räkna med att kostnaden drar iväg, men det kan det vara värt för ett annorlunda perspektiv på en festival eller utomhuskonsert.