I sommar kommer Iron Maiden återigen att glädja sina svenska fans med ett besök. Iron Maiden besökte Sweden rock 2018 och har låtit lyssnarna hållas i två år innan nästa turnéstopp. Lördag den 27:e juni spelar man på Ullevi och många ser givetvis fram emot att få höra både nya och gamla låtar. Man har inte släppt något nytt album sen 2017 års The book of souls: Live chapter och frågan är om det kommer några nyheter under den här turnén?

Biljettpriserna stiger

Allt eftersom musik har börjat streamas till låga priser har kostnaderna för konsertbesök stigit. Sättet vi upplever konserter har också förändrats en hel del. De främsta ståplatserna som var tidigare vigda för hårdkokta fans som kastade sig in i den ena moshpitten efter den andra. Idag kallas de platserna för ”the golden cricle” och den som vill föräras med en plats i gyllene cirkeln måste slanta upp hela 1.995 kr. 

Billigaste platserna 895 kr

Den som sitter längst bak på hela Ullevi och nästan behöver en kikare för att skymta gänget bakom Legacy of the beast turnén behöver endast betala 895 kr. Oavsett vilket är det bara för fansen att ta fram kreditkortet och bita i det sura. En konsert med Iron Maiden är något att minnas för livet.

Iron Maiden långt ifrån värst

Även om biljettpriserna för konserter har stigit är Iron Maiden långt ifrån värst i klassen. När Eminem besökte Friends Arena 2018 fick fansen verkligen rensa spargrisen, biljetterna gick på tusentals kronor och några platser gick för över 4.000 kr styck. Konserten var en del i den så kallade ”revival tour” och med tanke på priserna var det verkligen ett uppvaknande, konsertindustrin är den nya kassakon för musikbranschen.

Gå på festival – Ett prisvärt evenemang

För den som vill ha prisvärda musikupplevelser är festivaler att rekommendera. Där får du chansen att se många artister, ibland kanske flera av dina favoriter, för ett och samma pris. En festivalbiljett kostar sällan mer än en sittplats på Iron Maiden och om du går på tre konserter eller fler har du redan fått valuta för pengarna. En del festivaler har haft det tufft senaste åren med konkurser som skrämmer besökarna eftersom de isåfall förlorar sina pengar för festivalbiljetterna. Kom ihåg att köpa festivalbiljetterna med kreditkort eftersom du ofta kan få tillbaka pengarna genom din kortutgivare om leverantören bakom festivalen går i konkurs. När Arvikafestival gick omkull för ett antal år sedan var det många som förlorade pengar. Ett fåtal lyckliga som köpte biljett med kort klarade sig dock med pengarna tillbaka.