Arvikafestivalen gick genom åren som gick att vara en av de absolut största musik festivalerna i Sverige. Med sin unika inriktning mot synth framförallt framkom man i en väldigt nischad del av festivalerna som fanns att välja på.

Första gången Arvikafestivalen arrangerades var 1992 på en mindre ”åker”. Sator var ett av banden som uppträde. En rolig notis är att Svullo skulle varit konferencier. Festivalen började växa och 2001 firade man 10-årsjubileum. Året var 2004 och Arvikafestivalen och Broder Daniel och Kraftwerk fungerade som stora dragplåster. Tyvärr redovisades kraftigt – på sista raden vilken bidrog till att det blev nya ägare. Utan detta hade festivalen gått i konkurs. Vilket innebar att Arvika festivalen kunde leva vidare.

2005 ett bra år

För den mer mainstreamade lyssnaren var 2005 ett bra år. Artister som Håkan Hellström och Lars Winnerbäck gjorde minst sagt bejublade framträdanden som satte stora spår hos åskådarna. Håkan stod för en oförglömlig show.

Även Moneybrothers gjorde en spelning. Tack vare framgångarna 2005 blev 2006 ett succé år. Något som Arvikafestivalen hade som ett stort kännemärke var den utomordentliga campingen. Stämningen på campingen var så bra och mytomspunnen att boende i Arvika satte upp tält och spenderade tid på campingen. Detta för att få ta del av allt som ingick i festivalen. Det fanns även ett stort matområde där det såldes en hel del mat av olika slag.

Kaffe för att vakna

För att vakna till liv under en festival helg behövs självklart kaffe. Kaffe är ju minst sagt välrenommerat för att besitta en hel del koffein. Då koffein gör att vi blir piggare är det ett självklart inslag. I Arvika finns idag Beanit som säljer kaffe på nätet. Så planerar man för att resa iväg på festival är en beställning hos Beanit att rekommendera. Så att man varje morgon kan brygga en kopp kaffe för att vakna till.