I USA finns det flera olika konsertarenor som varje år håller ett visst antal konserter med världskända artister. Bland dessa hittar vi Madison Square Garden, Broadway, The Wang Theatre, Brighton Music Hall, Paradise Rock Club och många fler. Även Las Vegas har flera konserter och shower de håller i. De allra flesta brukar åka till New York för att gå på konsert när de är i USA då det är där just Madison Square Garden och Broadway ligger.

Madison Square Garden

Denna arena ligger på Manhattan i NY och är uppförd ovanpå en järnvägsstation. Kapacitet på publik ligger runt 20 000 personer sittande. I denna byggnad finns det inte bara en arena, utan även en teater, flera restauranger, barer och affärer. Arenan används dels till en mängd sportevenemang, som boxning, ishockey och basker, samt att det även är en mängd kända artister som uppträtt här. Bland annat Elton John, Simon & Garfunkel, The Who, Michael Jackson, Johnny Cash, KISS, Jimi Hendrix, Bob Dylan och många fler.

Under 2018 från juni och framåt kommer det att vara en mängd olika artister som ska uppträda här. Bland annat Journey och Def Leppard tillsammans, samt även Logic, Imagine Dragon, Harry Styles, U2, Sam Smith, Radiohead, Foo Fighters, Billy Joel, Panic at the Disco, Rod Stewart och Cyndi Lauper, Shakira, Paul Simon, Eric Clapton och många fler.

Festivaler i USA

Det är inte bara på konsertarenor man kan lyssna på bra musik, utan runt om i USA hålls det en mängd olika festivaler, som även de ger olika konserter. Bland annat så sker dessa under 2018:

  • Paradisio Festival – Washington
  • Electric Forest – Michigan
  • Country LakeShake Festival – Chicaco
  • Dreams – Toronto
  • The Roundup Musicfest – Alberta
  • Jamboree in the Hills – Ohio
  • Lollapalooza – Chicago

Att gå på musikfestival i USA är en fantastisk upplevelse och ger dig chansen att se flera bra artister på en och samma gång. Det är även ett tillfälle att upptäcka nya artister du aldrig tidigare hört, samt ett sätt att känna gemenskap med flera andra tusen som samlas på samma ställe som dig för att höra på bra musik. Vill du läsa mer om konserter och musikaler i USA rekommenderar jag följande inlägg på sajten Travelgrip.

Boende i USA

USA har en mängd olika boenden, allt beror så klart på vart i landet du tänker dig se en konsert. Är det New York och Madison Square Garden som lockar så har du bland annat Hotel Pennsylvania, The New Yorker A Wyndham Hotel, DoubleTree by Hilton Hotel New York – Times Square South, Fairfield Inn & Suites New York Midtown Manhattan/Penn Station samt många fler. Du kan hitta billiga alternativ så väl som lite lyxigare alternativ. I andra delar av USA finns det så klart även gott om hotell, hostels och mycket mer att boka. Det enklaste är att gå via en bokningssajt och söka efter hotell i den delstat du vill stanna över i.

När du ändå är på Manhattan och i New York, missa inte alla andra sevärdheter som finns här. Du har till exempel Empire State Building, Times Square, Frihetsgudinnan, Central Park, Rockefeller Center, Brooklynbron, samt flera olika museer.