Amfiteatern i Pula, Kroatien är en arena som byggdes redan under det första århundradet efter Kristus. Detta är den bäst bevarade amfiteatern som finns från antiken. Under antiken så användes dessa amfiteatrar för gladiatorspel, under medeltiden var det riddarturneringar och idag är det under sommaren en mängd olika events här. Bland annat konserter, operor, teater, baletter med mera. Det är även en årlig filmfestival här och har varit sedan 1953.

Konserter och evenemang i sommar

Nu i sommar, 2018 kommer det att vara en hel del olika konserter i denna amfiteater. Det är allt från klassisk musik till rock som kommer att finnas. Det började redan den 8 juli, med Elvis Costello. Slutet av juli, så kommer det vara en mängd klassisk musik. Det har förberetts två olika framträdanden, nämligen Aida av Verdi och Carmina Burana. I augusti kommer en violinist, Roby Lakatos, och uppträder med Zagreb filharmoniska orkester. Det kommer även att vara balett, med specialdesignad koreografi. Senare i augusti kan man se Charles Aznavour, en artist som hållit på i över 70 år! En regional stjärna kommer att uppträda den 18 augusti, nämligen Zdravko Čolić. Även en konsert kommer att hållas av Stjepan Hauser i augusti. Så vill ni uppleva en mängd olika sorters musik är ett besök på denna amfiteater att rekommendera. Missa inte heller filmfestivalen, som kommer att vara i mitten av juli. Det är både filmer från Kroatien så väl som från övriga delar av Europa.

Festivaler

I själva staden Pula kommer det även att hållas ett par festivaler denna sommar. Dessa kommer att hållas på olika ställen och innehåller en mängd olika sorters musik. Det kommer bland annat att vara en jazzfestival, men även Biker days, Reggae festival, punkfestival och mycket mer.