Robbie Williams kommer till Sverige den 29 juli för ett, för många, mycket efterlängtat framträdande. Konserten är en del i en 29 konserter lång turné i 18 länder. När han har uppträtt i Sverige åker han vidare till de andra nordiska länderna för att spela vidare. Det hängivna fanet har goda möjligheter att följa med stjärnan på den nordiska delen av turnén.

Ta sig hit

Att ta sig till Globen är enkelt. Åker du från Stockholm är det sannolikt enklast att ta sig dit med kollektivtrafiken. Från Stockholm Centralstation går till exempel gröna linjen, med vilken det endast tar runt 10 minuter att åka till Globen och tunnelbanestationen med samma namn. Det går även bussar hit.

Åker man från utanför Stockholm kan man, om konserten är mycket välbesökt, behöva parkera en bit ifrån. Dock bör det inte vara alltför svårt att parkera nära en annan plats på gröna linjen och helt sonika ta tunnelbanan några stationer.

Gäst

Gäster under turnén och under framträdandet i Globen är Erasure, som är en brittisk synthpopduo. Erasure har varit verksamma länge och har släppt många album sedan starten 1985. Kanske har Erasure till viss del gjort sig kända på grund av ett namn – Vince Clarke. Vince har tidigare varit med i stora grupper som Depeche Mode och Yazoo. Med Vince framträder sångaren Andy Bell.

Visste du det här om Robbie Williams?

Robbie Williams är en stor artist som har en given i plats i många svenskars hjärtan. Dock är det mycket om artisten som vi inte vet. Visste du till exempel detta?

  • Jobbade som försäljare. Strax efter skolan började Robbie att jobba som försäljare. Dock jobbade han inte särskilt länge som det. Istället gjorde han en audition för Take That efter uppmaningar från hans mor.
  • Hans pappa är känd komiker. Pete Conway, en känd komiker och sångare, är far till Robbie Williams. Även om många vet vem Pete Conway är, är det inte lika många som känner till att han är far till Robbie.
  • Fick kontrakt värt 80 miljoner pund. År 2002 signerade Robbie ett av musikhistoriens mest lukrativa avtal. Detta när han skrev på för EMI. Kontraktet var värt 80 miljoner pund, vilket fick Robbie att säga ”I am rich beyond my wildest dreams”, under en presskonferens strax efter signeringen.
  • Varit artist under några av historiens största spelningar. År 2003 framförde Robbie några av de största spelningarna i musikhistorien. Detta på Knebworth inför ungefär 125 000 åskådare per kväll. Därtill såg över tre och en halv iljon tv-tittare showerna i hemmet.