8 – 12 oktober 2014 är det dags för den elfte upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, där besökare får tillfälle att se och lyssna på fantastiska gitarrister från världens alla hörn. Festivalen har genom åren bjudit på stora namn inom gitarrmusik, och årets upplaga är inget undantag. Festivalen kommer att inleda starkt med Anoushka Shankar, som förvisso spelar sitar och inte gitarr, men det är självklart att ett undantag görs för den berömde Ravi Shankars dotter. Tillsammans med sitt band kommer hon att framföra klassisk indisk musik kryddad med små doser flamenco och jazz.konsert i Uppsala

En annan stor kvinnlig musiker som kommer att delta är Jennifer Batten, bland annat känd som Michael Jacksons gitarrist under 15 år. Med influenser som Weather Report, Frank Zappa och Jeff Beck har hon under årens lopp experimenterat sig fram till en unik stil som blandar hårdrock med bebop. Hon har en scennärvaro som få kan överträffa, och till råga på allt är hennes spelteknik inget annat än bländande.

En och annan representant för Sverige kommer naturligtvis också att framträda, bland annat Göran Söllscher, som ofta räknas som en av världens mest framstående gitarrister. Han är känd för att spela på en elvasträngad altgitarr, vilken ger honom unika möjligheter att spela komp och melodi samtidigt. Göran Söllscher studerade vid Musikhögskolan i Malmö och är sedan 2002 professor vid denna institution. Till Uppsala Internationella Gitarrfestival kommer han att ta med sig ett program som består uteslutande av kompositioner av Bach.

Ett flertal av konserterna äger rum på Uppsala Konsert och Kongress, där det även anordnas diverse workshops och seminarier. Dessutom kommer ett stort antal utställare att närvara för att visa upp gitarrer och tillbehör av alla de slag. Biljetter kan köpas via festivalens hemsida, där det ibland även utannonseras tävlingar där man kan vinna två biljetter. Saknar du någon att gå med kan du alltid besöka dejtingsajter24.com där du säkert kan hitta en dejt som vill följa med.