Sommaren börjar närma sig och därmed alla fantastiska festivaler. En av Sveriges största och mest välbesökta sommarfestival är Way Out West i Göteborg. Med sina huvudscener i Slottskogen lockar Way Out West varje år både många bra artister och många besökare.

Årets upplaga av Way Out West går av stapeln den 7:e, 8:e och 9:e augusti och är den åttonde i ordningen. I år lockar Way Out West med starka artister som bland annat OutKast, Röyksopp & Robyn, Queens of the Stone Age, The National, Janelle Monáe, Linda Pira – Ladies First, Slowdive, Neutral Milk Hotel och Veronica Maggio.

Förra året var det 27 700 personer som besökte Slottsskogen under Way Out West vilket var nytt publikrekord. Vi får se om årets line-up lyckas slå detta.

Priset för ett tredagarspass är 1 895 kr (inkl. moms) + service avgift. Biljetter köps via Ticnet och i skrivande stund finns det biljetter kvar för dig som ännu en bokat.

PingvinDet står ganska mycket matnyttig praktisk info på Way Out Wests egen sajt, så kolla in den om du ska dit. En absolut favorit bland deras vanliga frågor är:

Får djuren följa med?

Nej man får inte ta med sig djur in på (eller ut från) Way Out West. I Slottsskogen finns en massa djur. Ta hänsyn till dessa – de har kanske inte samma humor som du har.

Resa och boende

Om du inte bor i Göteborg är det minst lika viktigt att fixa resa och boende i tid som biljetter till själva festivalen. Göteborg är en sommarstad och det är ofta knökat både på tåg och hotell i Göteborg  under sommaren. För dig med en lite mindre budget för boende rekommenderar vi STF för vandrarhem i Göteborg. För dig som istället kör under parollen ”det går bra nu” och ser ett fräscht och centralt hotell i Göteborg framför dig är vårt tips sajten Hotellgoteborg.info. De listar de bra hotell som finns i Göteborg och via deras bokningstjänst kan du på de flesta hotell preliminärboka, dvs du kan avboka utan kostnad fram till någon dag innan ankomst.