Panflöjt, hjärtkrossande ballader eller orkestermusik? Norrköping bjuder på konserter för de flesta musiksmaker under hela 2014.

Dana Dragomir

På de flesta instrument finns det mängder av extremt duktiga musiker – på panflöjt finns det relativt få.konsert i Norrköping En av de allra största och mest kända på detta mer udda instrument är Dana Dragomir som även går under namnet ”Panflöjtens drottning”. Hon spelar främst kända musikstycken tagna från musikaler och filmer men även en del folkmusik från Sverige och Rumänien.

Christer Sjögren tolkar Frank Sinatra

För många svenskar är Christer Sjögren en av de största artisterna som landet har att bjuda på. För honom själv är Frank Sinatra den största idolen. Konserten där Christer tolkar sin idol blir en mäktig upplevelse där han får möjlighet att förverkliga en musikalisk dröm som han länge haft. Kanske Sveriges mest kända kapellmästare, Anders Berglund, är med på turnén tillsammans med Sandviken Big Band. De som inte får nog av Christers Sinatratolkningar under konserter får vänta till i höst då hyllningsskivan kommer att släppas.

Sonja Aldén

Med vackra melodier och tänkvärda texter har Sonja Aldén fångat sin publik under flera år. Ibland har hon även kallats för ”kvinnliga Ted Gärdestad” vilket är delvis lätt att förstå. Hon slog igenom 2007 med ”För att du finns”, en låt som sedan låg etta på Svensktoppen i hela 26 veckor.

I oktober 2013 släpptes hennes senaste album där flera andliga sånger finns med. Även här finns likheten med Ted Gärdestad då hon bland annat valt att ta med låten ”I den stora sorgens famn”.

Boka i tid

Biljetterna till en av del konserter är mycket eftertraktade så det gäller att boka lång tid i förväg för att vara säker på att få en bra plats. Att ordna med boende är inte lika bråttom då det finns gott om vandrarhem och hotell i Norrköping. Men att även boka boende i förväg kan ändå vara en fördel då det räcker med att ett stort evenemang genomförs för att hotellen i närheten snabbt ska bli fullbokade.