Under våren kommer flera olika artister och band att uppträda i Karlskrona. Även om inte alla gör det så sjunger de allra flesta artister som uppträder i staden på svenska. Redan den 25:e april kommer Pop/Rock Experimentellt bandet Riddarna att spela på Kulturhuset Oden. Bandet brukar oftast locka en mycket bred publik.

Konsthallen i Karlskrona
Konsthallen i Karlskrona bjuder även den på spelningar under våren. Sångaren och låtskrivaren Mikael Wiehe uppträder den 30 april och bjuder på musik inom genren ”folk”.konsert i Karlskrona Även bandet Asta Kask uppträder på Konsthallen, den 9:e maj. Bandet består utav fyra killar som varit aktiva sedan 1978 och framför låtar i genren Punk/Hardcore. Asta Kask och Mikael sjunger precis som riddarna, även de på svenska.

Boende i Karlskrona
Om man som turist besöker staden för deras konserter, eller av andra anledningar, finns det många bra hotell i Karlskrona att välja bland. Det lyxiga fyrstjärniga hotellet First Statt ligger i hjärtat utav staden. Det är ett elegant hotell som erbjuder en kombination utav bekvämlighet, modernt boende och charm. Dock bör man inte hänga upp sig på ett enda hotell då staden kryllar utav flera hotell som fått bra recensioner. Två utav dessa är trestjärniga Hotell Siesta och det fyrstjärniga Clarion Hotell Collection Carlscrona. Båda hotellen är centrala och ligger nära centralstationen. Hotell Siesta ligger beläget så att man har utsikt över Sveriges största torg, Stortorget, och nära Marinmuseet för de som är kulturintresserade.

Världsarven i staden
Även om man bara är intresserad av Karlskrona för deras konserter finns det massvis med kultur att uppleva, vilket ligger precis utanför dörrarna på hotellen. Unikt för just Clarion Hotell Collection Carlscrona är att det ligger på en central ö som är med på Unescos världsarvslista. En annan plats som är med på samma lista är Gamla stan, som ligger inom gångavstånd från Hotell Siesta. Nära Hotell First statt ligger Fredrikskyrkan som även den är upptagen på listan.