Friends Arena är Sveriges nationalarena för fotbollslandslaget och ligger i Solna men här framförs även konserter på världsnivå och för den som vill besöka arenan under vår/sommaren 2014 finns flera olika konserter att välja mellan. Två konserter med både olika musikstil och olika publik är följande.

One Direction

Många ungdomars favoritband just nu som håller konsert 13 Juni i Solna. konsert i SolnaEftersom biljetterna såldes slut så extremt snabbt beslutades det att pojkbandet även fick göra en extra konsert 14 Juni. Det unika med denna konsert är att taket kommer vara öppet på arenan och därmed blir det den första utomhuskonserten som genomförs på Friends.

Som förband kommer 5 Seconds of Summer (från Australien) att spela. Ett band som främst är känd för världshiten ”She Looks So Perfect” som mycket snabbt landade som etta på Itunes över populäraste låtar.

Pearl Jam

År 2012 var Pearl Jam i Sverige och bjöd på en av årets bästa musikaliska upplevelser. Nu kommer de tillbaka när de genomför deras Europaturné. Bandet var med och skapade den ”alternativa” rocken på 90-talet och hade efter bara 15 år sålt över 60 miljoner album över hela världen. Bandet klassas även som mycket stor inom grungerörelsen, tillsammans med bland annat Soundgarden och Nirvana.

Boende i Solna

Vill man bo centralt med gångavstånd till arenan är ett hotell i Solna att rekommendera. Ett av de som kommer att ligga närmast arenan är Quality Hotel Arena som byggs upp under våren 2014. Ett helt nytt område växer fram kring Friends Arena med ett enormt affärscentrum (Mall of Scandinavia), hotell och faciliteter. Med andra ord kommer Arenastaden att bjuda på allt som behövs för en lyckad weekend – med allt från shopping, god mat och konserter.

För den som vill bo lite billigare och kan tänka sig åka bil eller kollektivtrafik till arenan är Solna Hotell & Vandrarhem ett bra alternativ. Med närhet till skog och sjö kan det vara området erbjuda en lugn variation mot storstadspulsen.