Stockholm vår vackra huvudstad är det alltid något på gång. Det finns alltid något att göra. Det är konserter, opera, musikaler och andra evenemang. Dessutom bjuder denna stad även på en mängd olika sevärdheter så väl som upplevelser. Det är enkelt att ta sig till Stockholm med flyg eller tåg. Boka in ett besök i Stockholm och passa på att gå på en konsert.

Konserter på gång i Stockholm

I en storstad som Stockholm händer det alltid en massa. På Cirkus i Stockholm återkommer det ofta artister som uppträder. Även Friends Arena, Göta Lejon och Maximteatern bjuder på både konserter och andra framträdanden i år. Det som är hetast i år är troligen dels Melodifestivalens final samt att vi i Sverige är värdar för Eurovision Song Contest 2016. Tack vare Måns Zelmerlöws vinst förra året bjuds nu alla artister från Europa hit i maj. Melodifestivalens final går i Friends Arena medan Eurovision kommer att hållas i Globen.

Stockholm Globe Arenas står bakom Skandinaviens största evenemangsområde och utöver Globen ingår även arenorna Annexet, Hovet och Tele2Arena. Varje år besöker över 2 miljoner människor dessa arenor för att se på konserter, sportevenemang och annan underhållning.

Det kommer även andra utländska artister hit till Sverige i år för att hålla konsert. Bland annat spelar storheter som Adam Lambert på Fryshuset i april och Adele på Tele2Arena. Black Sabbath är ett hårdrocksband och de kommer till Stockholm i juli och håller konsert på Friends Arena. En annan stor artist som besöker Stockholm i år är Bruce Springsteen. Där var biljetterna så populära att de tog slut till hans första konsert. Därmed valde de att hålla två extra konserter.

Så oavsett vad du har för musiksmak så kan du hitta ett musikaliskt evenemang i Stockholm under 2016 som passar dig. Passa på att njuta av Stockholm samtidigt.

Boka boende i Stockholm

Stockholm är inte en stad du bör hasta dig igenom på bara en dag. Den bör upplevas ordentligt över ett minst par dagar. Det finns flera hotell i Stockholm att boka in för övernattning och ska du på konsert samt uppleva staden på rätt sätt bör du boka in dig minst en långhelg. Di kan välja boende efter storleken på din plånbok eller utifrån vart du vill bo och hur nära det ska ligga ditt evenemang. Utöver konserter och sevärdheter finns här mängder av bra restauranger, shopping och annat som du inte bör missa.