Växjö är en ort som ligger i södra Smålands inland är en tätort som 1342 fick stadsrättigheter och 1999 blev det en universitetsstad. Detta är en stad som är väl värd att besöka dels för dess utbud av sevärdheter men även för att gå på en eller flera konserter på Växjö Konserthus. Detta konserthus har hela 21 lokaler som kan nyttjas för konferenser så väl som för olika typer av konserter. Växjö konserthus erbjuder inte bara en mängd olika konserter utan här kan du även njuta av en bit god mat samt checka in på Elite park Hotel som samarbetar med konserthuset. I samband med ditt besök på konserthuset så kan du njuta av Växjö i form av shopping eller nöjesliv. Du kan även passa på att besöka alla sevärdheter i dess närhet.

Kommande konserter på Växjö Konserthus

Under 2016 är det en mängd aktiviteter på Växjö Konserthus. Dels kan du boka in och se Melissa Horn som under vintern 2015 släppte sitt femte album. Du kan även se Freda’ som är ett band som funnits med ända sedan 80-talet. Weeping Willows kommer även de att hålla en konsert på Växjö Konserthus. Det är inte bara konserter och artister du kan se på konserthuset. Under 2016 kommer även andra evenemang att hållas här. Bland annat kan du se musikaler, humorshower och en hyllning till David Bowie. För att se hela Växjö Konserthus evenemangskalender så rekommenderas ett besök på deras hemsida.

Musiklivet i Växjö

Växjö har ett rikt och varierat musikliv. Det är många kända artister som har haft eller fortfarande har Växjö som sin bas. Något som sker varje år är Karl-Oskardagar i Växjö. Tribute- och coverbanden som kommer till Karl-Oskardagarna är de lokala Bobby flips och Zebra kings. Hazy/Dizzy, ett tributeband till AC/DC och Pink floyd orchestra är också färdiga. Större artister så som Backyard Babies och Electric Banana Band är klara att de kommer. Utöver detta så kommer även Rix FM festivalen dit.

Kent har sin avskedsturné detta år och kommer att spela i december på Vida Arena i Växjö. Denna arena är Växjös multiarena med många olika evenemang och här kan du hitta billiga hotell i Växjö om du är i behov av det..

Utvandrarnas hus

Ett ställe som inte bör missar när du besöker Växjö är Utvandrarnas hus., Här finns det både utställningar, arkiv, bibliotek och forskningsverksamhet. Här kan man se allt om Vilhelm Moberg och även den permanenta utställnigen Drömmen om Amerika. I huset finns också Musik i Syds kammarorkester Musica Vitae, som har sin scen i den stora Atriumsalen. De håller då och då konserter här. Nu i april kommer de framföra Arvo Pärts Cantus in memoriam Benjamin Britten. Programmet hyllar minnet och tonsättares minne av varandra i och genom musiken.