Vissa artister blir bara mer folkkära med åren. Så är det med Lena Philipson. Hon slog igenom stort på 80-talet och har genom åren stora hitlåtar så som Dansa i Neon, Han jobbar i affär och Det gör ont.

Men hennes karriär börjar faktiskt ännu tidigare. När hon var 16 år vann hon en talangjakt med en helt egenskriven låt. Det skulle däremot dröja till andraplatsen i melodifestivalen år 1986 innan hon slog igenom helt och hållet och blev riktigt folkkär av svenska folket.

På senare år har hon satsat på krogshower och liknande föreställningar. Hennes första ”Lena Ph Agent 006” fick lysande recensioner och under 2007 och 2008 genomförde hon krogshowen Lena+Orup som även den fick mycket bra omdömen.

När hon nu sätter upp ännu en show är förväntningarna höga. Det är nu 30 år sedan det stora genombrottet och det är tydligt att hon har många år kvar som artist. Det intygar även Aftonbladet (fem plus) med recensionen ”Vi skrek Fem Plus

Även de som sett showen och recenserat den på Ticnet (över 400st) har gett ett fantastiskt bra omdöme. I genomsnitt 5 av 5 vilket få artister lyckas med.

Pris

Biljetterna bokas via Ticketmaster och kostar något olika beroende på var showen genomförs. Ett exempel är Uppsala Konsert & Kongress den 5:e november. Priset är då 690kr oavsett plats. När showen sedan är i Gävle (Konserthuset) kostar alla biljetter 645kr. Så ungefär 650-700kr kan man räkna med förutsatt att man inte har någon rabattkod att utnyttja. (Se aktuella rabattkoder på Rabattkodsidor.se)

När?

Med start i februari kommer Lena Philipson turnera runt i hela Sverige med showen ”Jag är ingen älskling”. Hela 23 framträdanden och den sista showen genomförs 20 november i Kalmarsalen (Kalmar).  Ett halvårs turnerande för en av Sveriges mest älskade artister.