Karlshamn ligger i Blekinge och här kan man uppleva musik på ett fantastiskt sätt. Varje år under vecka 29 är det nämligen Östersjöfestivalen. Denna festival heter numera Karlshamn Baltic Festival och den har varit igång ända sedan 1967. Från start var detta en mycket blygsam tillställning på sommaren som höll till i Vägga fiskehamn. Sedan starten har festivalen växt och man flyttade in den till staden. Det gjorde att festivalen blev en folkfest. Under de senaste åren har det kommit så många som en kvarts miljon besökare till denna festival. Musik är det som står i centrum och det är allt från jazz till samba och en mängd annan musik däremellan. Under festivalen hålls även Baltic Song Constest där etablerade artister kring Östersjön tävlar mot varandra. Utöver musik i varje hörn i staden finns det även serveringstält och ett karnevalståg!

Karlshamn Baltic Festival – Östersjöfestivalen 2016

I år kommer festivalen att hållas 20 juli till 23 juli. Bland de artister som kommer att medverka i år ser vi Måns Zelmerlöw, Hardcore Superstar och Rebecca & Fiona. Alla artister är ännu inte klara, men årets program släpps löpande under våren och sommaren. Detta är en festival väl värd att besöka.

Övriga kommande konserter i Karlshamn

Om du är en musikälskare så är det även andra konserter i Karlshamn eller i dess närhet du kan hålla utkik efter under 2016. Bland annat kommer två av landets mest folkkära artister hit, Hasse Andersson och Lotta Engberg. I närheten av Karlshamn händer det grejer inom musik med. I Ronneby så kommer Sveriges största sommarturné, Diggiloo och i Fjälkinge dyker Rhapsody in Rock upp i sommar. Dessutom finns det lokala musikevenemang att gå på och där hittar du allt från jazz till kammarorkestrar.

Övriga saker att göra i Karlshamn

Det finns mycket mer än bara att lyssna på musik eller gå på konserter i Karlshamn.  Väljer du att boka in ett hotell och stanna ett par dagar så kan du roa dig med shopping eller njuta av god mat på en av stadens alla restauranger och vi rekommenderar att du bokar ditt hotell på www.hotellkarlshamn.com. Är du intresserad av historia så finns det flera museer att besöka så väl som flera fornminnen. Det finns även andra typer av festivaler i denna stad. Dessa har fokus på mat och smaker. Bland annat kan du passa på att besöka Karlshamn när det är Blekinge gäddfestival, laxfestivalen eller smakfestivalen.