Det brittiska bandet Coldplay slog igenom år 2000 med albumet Parachutes. Populariteten ökade snabbt och idag är det ofta svårt att få tag på biljetter till de konserter som anordnas över hela världen.

Bandets historia började 1996 när Chris och Jonny började spela tillsammans inför en insparksvecka på deras collage. Då spelade man däremot under namnet Pectoralz. Senare bytte man namn till Starfish och det var då som Guy blev en av bandmedlemmarna. Men det var under namnet Coldplay man nådde de internationella framgångarna.  Med bandets enorma framgångar räknas de idag som ett av ”decenniets största band”.

Den svenska publiken har vid flera tillfällen fått uppleva Coldplays musik på hemmaplan och en ny chans ges den 25:e och 26:e juni nästa år då gruppen kommer att spela på Ullevi.

Lysande recensioner

På Ticketmaster hade 349 personer lämnat recensioner, i slutet av december 2016, och det är glasklart att svenska publiken älskar det brittiska bandet. Av dessa 349 recensioner hade 300 satt fem stjärnor. Detta då baserat på de konserter som var i Friends Arena tidigare under 2016. Även media lyfte upp bandet med riktigt bra recensioner.

Biljetter och priser

Platinumbiljetter – De bästa biljetterna till konserten kostar 2540-2840kr. Priset kan variera något beroende på tillgång och efterfrågan.

Early Entry – Ståplatsbiljett med möjlighet att komma in före alla andra. Utöver det ingår en turnégåva och ett exklusivt turnélaminat.  Pris 1660kr

Hot Ticket – Sittplatsbiljett ur den dyraste sittplatskategorin. Utöver en mycket bra plats får besökaren turnégåva och turnélaminat. Pris 1805kr.

Ordinarie biljetter – Ordinarie platser utan någon unik fördel. 485-995kr

Ståplats på innerplan – Ståplats, 695kr

Eventuell sidosikt – Plats med viss skymd sikt, 590-840kr

Priserna är inkl. 45kr för bokningsavgift.

Biljetter köps på Ticketmaster.se

Säkrare biljettköp

Evenemangsförsäkring – Då biljetterna till ColdPlay är relativt dyra är en rekommendation att köpa dem med ett kreditkort som har evenemangsförsäkring, ex Marginalen Gold. En försäkring som gör att man får avbeställningsskydd på upp till fyra biljetter. Blir man sjuk och inte kan gå på evenemanget ges pengarna tillbaka. Självklart kan man försöka sälja biljetterna om man blir sjuk långt i förväg men handlar det bara om timmar innan kan det annars vara mycket svårt att få igen utlägget.  Med fyra platinumbiljetter handlar det trots allt om ca 10.000kr.

Köpa på andrahandsmarknaden – Så fort som de bästa biljetterna är slut på Ticketmaster brukar de dyka upp på Blocket och flera andrahandsmarknader. Priset brukar då vara en hel del över utgångspriset. För vissa handlar det om att tjäna pengar genom den stora efterfrågan. Andra säljer för att de fått förhinder att kunna gå själv.

Oavsett ska man vara mycket försiktig när man köper biljetter på andrahandsmarknaden. Det är inte sällan som människor vittnar i media om hur de blivit lurade. En rekommendation är att aldrig betala i förskott. För att förhindra bedrägerier kan tjänsten ”Blocketpaketet” utnyttjas. Genom att Blocket agerar som en mellanhand blir det en trygg affär för både köpare och säljare. Det kostar från 99kr men skapar en säkerhet som man bör utnyttja vid köp på större summor.