Coldplay, ett av samtidens största band, besöker den Svenska huvudstaden i Juli. Konserten på Friends Arena är en del av deras efterlängtade turné A Head Full of Dreams Tour som startade 31:a Mars i vår.

Turnén blir bandets första sedan Mylo Xyloto Tour och innefattar (i Europa) 20 mäktiga arenor fördelat på 14 länder. De gör förutom det här 32 stopp i Syd- och Nordamerika.

Promotar nytt album

I december 2015 släpptes albumet med samma namn som turnén. Skivan A Head Full of Dreams mottogs väl av både kritiker och fans. Något som är utmärkande för plattan är de många artistsamarbeten som finns att lyssna till. Förutom världsstora artister som Beyoncé och Noel Gallagher, hörs även det svenska stjärnskottet Tove Lo på en av låtarna.

Deras föregående album, Ghost Stories, släpptes utan en efterföljande turné. Om det beslutet säger sångaren Chris Martin så här:

”Att skippa turnén efter Ghost Stories var nog ett av de bästa besluten vi någonsin tagit. Det gav oss ny energi i studion och tände återigen den gnista som brinner för att resa världen runt och spela musik. A Head Full of Dreams skrevs som en skiva med syftet att framföras live. Vi kan inte vänta på att göra just det.”

För musikälskaren i Stockholm

Musikälskaren som planerar att besöka Stockholm bör ta tillfället i akt och spana in vad som erbjuds. Förutom många stora musikaffärer, där allt från synthar och studioutrustning till basar och gitarrsträngar kan köpas, finns även ett par klassiska scener att besöka för mer livemusik. De här scenerna är bland annat:

  • Berwaldhallen – Visserligen en scen för klassisk musik, men ses ändå som en sevärdhet av många och kan därför vara värt ett besök – även om man inte lyssnar på klassiskt.
  • Debaser – Debaser, vid både Slussen, Medis och Strand, hyser en stor del av stockholmbandens konserter. Lokalerna är intima och förhållandevis underground.

Vill man läsa mer om Stockholms musikliv, kan man till exempel göra det här.