Den 20 oktober 2016 kommer ett spännande musikevenemang till Nyköpings stora arena Culturum. Turnén har namnet Du & jag farsan och det är Cajsastina Åkerström och Jack Vreeswijk som uppträder. Biljetter finns att köpa på bland annat Rosvalla, Culturum, Koordinaten och Nyköpings Turistbyrå och biljettpriset är endast 395 kronor och hotell bokar du på www.hotellnykoping.com.

Stämningsfull och innehållsrik kväll

Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk är två av Sveriges genom tiderna allra största och mest omtyckta vissångare. De finns inte längre bland oss. Men däremot har de båda fört vidare visgenerna till sina barn, Cajsastina Åkerström och Jack Vreeswijk. I konsertturnén Du & jag farsan bjuder de tillsammans på dels en tillbakablick och dels på tolkningar inspirerat av dessa två visgiganter och musiklegender. Musikevenemanget kommer att bjuda på bland annat framföranden av artisternas allra mest kända och omtyckta låtar. De tolkas av deras egna barn. Dessa framföranden kommer också att framföras blandat med anekdoter och berättelser från musiklegendernas egna innehållsrika liv. Likväl som eget material från Cajsastina och Jack. Den 20 oktober kommer garanterat att bli en varm, stämningsfull och innehållsrik kväll.

Cajsastina och Jack

Cajsastina Åkerström är dotter till en av vårt lands allra mest älskade trubadurer och vissångare, Fred Åkerström. Själv har hon släppt flera stora hits, så som Av längtan till dig, Är det så här det känns att komma hem och Fråga stjärnorna. Flera av hennes album och singlar har sålt guld. Hon har också gjort sig känd som en fantastisk tolkare av bland anat Evert Taube och Ruben Nilson. Dessutom har hon en karriär som författare och konstnär. Boken Du och jag, farsan där hon skriver om tiden med sin far utkom 2011. Jack Vreeswijk är son till en av de största svenska legenderna Cornelis Vreeswijk. Han är känd för sina personliga tolkningar av sin fars outtömliga låtskatt. Men han har också släppt mycket eget material, fått flera utmärkelser och blivit rikt prisbelönad för sin musik. Jack har även under sommaren 2006 skrivit och spelat upp föreställningen Från James Dean till Nationalskald som handlar om hans far. Han har också komponerat musik till en film om Cornelis liv.

Fred och Cornelis

Fred Åkerström, eller Bo Gunnar Åkerström som han egentligen hette, levde mellan 1937 och 1985. Intresset för visor hade han med sig från barnsben, ända sedan han första gången hört Ruben Nilson sjunga. Det var också hans tolkningar av Ruben Nilssons låtar som skulle komma att göra Fred Åkerström känd under 1960-talet då han dels sjöng på Vispråmen Storken och dels släppte sin debutplatta Fred Åkerström sjunger Ruben Nilson. Sedan dess har han släppt ett rikt material, bland annat politiska visor, men också sina tolkningar av Carl Michael Bellman som han blev mycket framgångsrik med. Cornelis Vreeswijk är född 1937 i Nederländerna och han dog 1987 i Stockholm. Även han slog igenom under 1960-talet och skrev dels sitt eget material och dels spelade han in tolkningar av bland annat Carl Michael Bellman, Povel Ramel, Evert Taube och Victor Jara.