Höstkraschen är en musikfestival som går av stapeln 9-10 oktober 2015 i Umeå. Detta är en två dagars festival, som kommit till genom ett samarbete mellan Hamnmagasinet samt tio olika studieförbund. Under dessa två dagar är det massor av band samt enskilda artister som uppträder och framför livemusik, på två stycken scener. Festivalen är för allmänheten och det kommer finnas något som tilltalar alla. Festivalen är till för alla typer av musik och genrer.

Utöver att satsa på att erbjuda en festival som är för alla, så vill studieförbunden försöka hamna i Guinness rekordbok som arrangörer av världens största musikfestival. Därför är musikfestivalen även spridd utanför Umeå och mellan 5-11 oktober så finns den på flera orter i Sverige. Det gör att det kommer spelas musik, runt om i hela Sverige, samtidigt som de är en del av Världens största musikfestival i Umeå. Man räknar med att ha cirka 300 scener runt om i Sverige, under denna vecka som festivalen pågår. Från Malmberget i norr till Malmö i sönder. Sedan blir finalen på Hamnmagasinet i Umeå och behöver du bil i samband med detta evenemang rekommenderar vi ett besök på www.hyrbilumeå.se.

Tanken med denna musikfestival är att synliggöra alla typer av musik. Varje år, så är det över 146 000 personer som deltar i olika typer av musikcirklar och det arrangeras över 127 000 konserter. Allt tack vare olika studieförbund runt om i vårt land. Med festivalen så lyfts betydelsen av folkbildning fram och inkluderar även det fantastiska kulturliv som Sverige faktiskt är känt för. Både kända och okända musiker och artister kommer att få chansen att spela och visa upp sig på denna festival.

Festivalen innebär att det kommer bli allt från körmusik, till rockfestival. Det går att delta på scenen, bakom scenen eller framför scenen. Alla är välkomna! Så ta chansen att delta i Världens största musikfestival!

Bland deltagare runt om i Sverige ser vi både de stora och små städerna och kommunerna. Det är rena kvällskonserter till lunchkonserter och visor och folksång med lokala förmågor.

Den 9 oktober kickar Umeå igång sin tvådagars festival klockan 18 och det lovas mängder av musik. Hamnmagasinet, som är en av Umeås största ungdomsgårdar är platsen att befinna sig på. Det är gratis att gå på denna festival.

Så är du musikälskare, passa på att sikta in dig på denna vecka i oktober. Med största sannolikhet hittar du något som passar dig, i den stad som du bor i.