De flesta förknippar Tommy Nilsson med en mycket duktig artist. Han är även en av Sveriges mest kända och mest folkkära artister. Men på sitt CV har man möjligheten att även skriva att han komponerat reklammusik, genomfört krogshowar och arbetat med tecknad film.

Hans stora genombrott kom med ”Allt som jag känner” som han sjöng med Tone Norum. Året var 1987 och samma år fick han Rockbjörnen för ”Bästa manliga artist”. Därefter var den musikaliska framtiden utstakad för Tommy. Bland annat medverkade han i melodifestivalen 1989 och vann med ”En dag”. Under 90-talet var hans största hit ”Öppna din dörr”.

När han kommer till Liseberg den 12:e september gör han det som alltså en mycket uppskattad artist. Framträdandet kommer att ske på Taube Scenen.

Biljetter

Samtliga framträdanden som sker på Liseberg är kostnadsfria för de som löst biljett till parken. Därmed kan inte biljetterna heller förbokas. Den som vill få en bra plats rekommenderas därmed att komma tidigt till parken och sedan vänta in framträdandet på kvällen.

En entrébiljett kostar 90kr per person. Barn (under 110cm) går in gratis. Har man planer på att gå på flera konserter under året kan Lisebergskortet vara en ekonomisk fördel. Detta då kortet kostar 245kr och man då får fri entré hela säsongen.

Resa hit

Liseberg ligger mycket centralt i Göteborg vilket gör det mycket enkelt att hitta hit. För de som kommer med flyg och bor på hotell i närheten av Landvetter flygplats åker hit med bil på 25 minuter. Kommer man istället med tåg är det gångavstånd. Det är nämligen bara 3 km från centralstationen till Liseberg.

Ett alternativ är att åka kollektivtrafik. Enklast är då att använda reseplaneraren som Västtrafik har på sin hemsida. Skriv in varifrån och vart du vill åka och den bästa resrutten presenteras gällande buss och spårvagn.

Boende:

Just beroende på hur man tar sig till staden så avgör det var man enklast bor. De som kommer med flyg kanske kommer sent på kvällen och gärna sover en natt på något hotell på Landvetters flygplats. Detta för att sedan bo på ett mer centralt hotell övriga dagar.

Vill man istället bo mycket nära Liseberg är Gothia Tower Hotel ett bra alternativ. De som betalar 500kr extra per natt (mot ordinarie priser) får bo på Sky avdelningen. Härifrån (23:e våningen) har man magnifik utsikt över Lisebergs entré och hela nöjesparken.