Under sommaren 2014 är det framförallt två stora internationella grupper som kommer att locka tusentals besökare till Solna för att njuta av musik i världsklass. Likheten mellan grupperna stannar vid att biljetterna till deras konserter brukar säljas slut extremt fort – men där slutar också likheterna. För Pearl Jamkonsert på Friends Arena och One Direction drar i huvudsak helt olika publik.

Pearl Jam har sin historia från början av 90-talet. Då var de med och startade upp den alternativa rocken samtidigt som de var ett förgrundsband inom grungerörelsen. Trots turnerande i över 20 år drar de nästan alltid fullt hus. Förra gången de var i Sverige (2012) såldes exempelvis biljetterna till Globen slut på 10 minuter.

One Direction är ett av de mest populära pojkbanden just nu och detta framförallt bland de i de yngre tonåren. Bandet bildades 2010 tack vare Tv-programmet och musiktävlingen The X Factor i England. Sedan dess har det varit som en framgångssaga för bandet som gav ut sin debutsingel 2011 och nu kan turnera över hela världen på fullsatta arenor.

När One Direction håller konsert på Friends Arena 13:e och 14:e Juni är det mängder av föräldrar som kommer att skjutsa ner sina ungdomar till arenan för att de ska få se sina stora idoler. De själva kan roa sig i Arenastaden till dess att ungdomarna kommer hem till hotellet.

Arenastaden – Inte bara konserter

Precis intill Friends Arena växer för just nu (2014) Arenastaden upp. Ett område som ska skapa en stark dragningskraft till området och detta inte bara hos dem som är intresserade av att besöka Friends Arena för att gå på konsert eller fotboll. Med ett köpcentrum på över 240 butiker, hotell med sammanlagt 400 rum, lägenheter och konferensanläggningar blir det en mittpunkt för både de som bor i Stockholmsområdet eller kommer utifrån. Hotellvistelsen bokas på hotellfriendsarena.se, biljetterna till konserten på Ticnet.se och sedan kan man se fram emot flera dagars nöje i Arenastaden.