Det är inte bara storstäderna som kan bjuda på konserter med internationellt kända artister. Även Linköping bjuder på flera mycket eftertraktade grupper och soloartister under våren och sommaren 2014. Till vissa kommer biljetterna ta slut mycket fort så kontrollera när biljettsläpp är, boka ett av de billiga hotell i Linköping som finns och se fram emot en musikalisk upplevelse utöver det vanliga.

Välj bland annat mellan:

Ebbot Lundberg

Innan hösten 2013 var det inte alla som visste vem Ebbot Lundberg var. konsert i LinköpingDetta trots att han varit en stor förgrundsgestalt inom svensk rockhistoria genom att vara sångare i Union Carbide Production under 80-talet. Den starka provokativa rocken blev känd långt utanför Sveriges gränser och denna internationella framgång fortsatte sedan i bandet Soundtrack of Our Lives som grundades 1995.

När han sedan medverkade i ”Så mycket bättre” under hösten 2013 var det än fler som fick upp ögonen för detta musikaliska geni.  De som vill lyssna på Ebbot kan göra detta 31 Maj.

The Haunted

Även bandet Haunted går att se i Maj i Linköping, närmare bestämt 16 Maj. Med en något ny uppsättning av bandmedlemmar har de planerat att släppa ett nytt album i sommar. Kanske bjuder de på några smakprov under den vårturné som bland annat kommer att stanna till Linköping.

Haunted ses som ett pionjärband inom musikstilen Metal och är även kända internationellt. Senast uppträdde de på en Metalkryssning i Karibien.

Rapsody in Rock

I 25 år har nu Robert Wells och medföljande gästartister turnerat landet runt under namnet ”Rapsody in Rock”. Sammanlagt har det genom åren sålts 1,8 miljoner biljetter till detta evenemang vilket gör det till en av de största och mest framgångsrika turnésuccéerna i svensk historia. Här blandas klassisk musik med populärmusik och i år kommer fokus ligga på de 25 år turnén har genomförts.