Just spelas den eviga succén Kristin från Duvemåla på Göteborgsoperan. Musikalen som blivit kritikerhyllad i två decennier verkar kunna bli en riktig svensk långkörare i klass med de stora musikalerna i London.

Villhelm Mobergs historieepos tar sig en början i Småland där folkets nyfikenhet på det stora nya landet i väster, Amerika, blir allt större när religiös förföljelse, svält och förmynderi gör det näst intill outhärdligt att leva i Sverige.

Amerika har vid denna tid mycket att erbjuda för de som vågar sig på att resa dit och hoppet om en ny ljusare framtid finner sin plats hos många svenska utvandrare. Många svenskar beger sig på denna farliga resa över Atlanten till ett nytt liv och en av dessa människor är ju bokens Kristina.

Kristina från Duvemåla har satts upp i många olika städer och vill du se just den aktuella uppsättningen som visas på Göteborgsoperan behöver du skynda dig lite då den sista föreställningen spelas den 16 maj. Det är med andra ord hög tid att boka biljett, både till föreställningen och till tåg och hotell om du reser in till Göteborg för att se musikalen. För att boka hotell i Göteborg rekommenderar vi sajten Hotellcentralagöteborg.se. De har många och bra hotell och flera som ligger när till i förhållande till Operan i Göteborg.

Urpremiären av Kristin från Duvemåla hölls i Malmö 1995 och för Göteborgsoperan är det deras första uppsättningen av en musikal överhuvudtaget. Kristina går hem i de flesta läger och det är ett relativt säkert kort oavsett som du läst och uppskattat Mobergs böcker som ligger till grund för musikalen. Det flesta som sett Kristina har fått ett minne för livet så missa inte att se den i vår på Göteborgsoperan om du har möjlighet.