Sommar i Sverige betyder konserter över hela landet med allt från de absolut största artisterna till de mer lokala förmågorna. Biljetterna tar snabbt slut till de mest populära arrangemangen så det gäller att planera i god tid gällande vilka konserter man vill gå på. Ett alternativ är att anordna en helt egen konsert på altanen eller i vardagsrummet. Med hjälp av tävlingen ”Tele2TäckerSverige” kan man nämligen vinna en helt privat spelning. Vinnare får en spelning av Panetoz, Little Jinder, Niello, Mariette, Simon Erics eller Dotter.

Så tävlar man:

Det är enkelt att vara med och tävla – något svårare att vinna. Med tanke på priset är det troligtvis en mycket stor mängd tävlingsbidrag som kommer skickas in.

Den som vill var med tar ett kort och publicerar detta sedan på Instagram (på eget konto). Det går även att ta en bild som man tidigare tagit. Huvudsaken är att bilden tagits med mobilen.

Bilden ska sedan taggas med ”Tele2TäckerSverige”. Sedan ska en motivering skrivas som visar varför just denna plats borde få vara platsen där en unik privat spelning ska genomföras. Kom ihåg att bilden också måste platstaggas.

Tävlingen anordnas mellan 2 juni och 20 juni.

Vinst:

Som vinst får vinnaren en helt privat spelning med en av de artister som nämns ovan. Till denna spelning kan upp till 20 personer bjudas. Sammanlagt är det sex spelningar som ska delas ut som vinster. Däremot kan man inte bestämma vilken av de olika artisterna som ska komma. Det går att framföra önskemål i själva motiveringen men det är inget som betyder att det kommer att bli så. Kom däremot ihåg att spelningen kommer att genomföras exakt där det vinnande fotot togs.

Musiken fixad – Sen då?

Det är inte många gånger i livet man får chansen att ha en känd artist som musikunderhållning på festen. Passa på att göra den privata spelningen än mer oförglömlig genom att rama in den med relativt billiga tjänster. Tack vare RUT-avdraget går det att få flera underhållande tjänster för riktigt bra pris:

Bartender – Enligt ett tydligt beslut från Skatteverket klassas den tjänst som en bartender utför som berättigat till avdrag. Däremot inte om det är en del av en cateringverksamhet. Man bör alltså hyra denna bartender helt separat.

Matlagning: Att hyra in en kock eller annan personal för matlagning är oftast RUT- berättigat. Detta förutsatt att det inte handlar om catering eller att kocken även utför andra tjänster.

Städning Städning är den tjänst som många förknippar med just RUT. En tjänst som gästerna inte ser mycket av då städföretaget ofta kommer dagen efter själva festen. Ett alternativ är att städa själv efter 20 personer som njutit av en oförglömlig kväll…