När det närmar sig jul brukar det betyda att julkonserterna avlöser varandra oavsett om det handlar om klassiska traditionella julsånger, gospel eller barnens julavslutning på skolan. Då kan det vara skönt att gå på en konsert med ett helt annat tema och en helt annan inriktning. Den 18:e december äntrade Morbid Angel scenen på Kulturbolaget i Malmö och någon julkänsla blev det definitivt inte.konsert i Malmö

Bandet spelar så kallad dödsmetall, kommer från USA och är känt över hela världen. Däremot är det en smal genre vilket gör att inte speciellt många svenskar känner igen namnet på gruppen.

Detta är en jubileumsturné och de som inte fick tag på biljetter till konserten i Malmö får sikta in sig på att åka till Göteborg. För under Sverigebesöket genomför de även en konsert där. Detta då på Sticky Fingers.

Turnén kan ses som ett sätt att marknadsföra deras nya platta ”Covenant”. Man har gjort det enkelt för sig gällande låtval till turnén då man valt att spela hela albumet rakt av. Detta blir då deras tredje platta efter ”Altars of Madness” samt den efterlängtade ”Blessed are the Sick”. I likhet med tidigare skivor tänjer de på gränser, vågar bryta mönster och hittar egna vägar att gå. Det är den vägen de alltid valt att vandra och det är troligtvis det som gjort att framgångarna har kommit. Denna anses vara den absolut ”mörkaste” plattan av de tre.

Var ska du bo?

För de som vill bo i närheten vid konserter på Kulturbolaget i Malmö finns tre alternativ att välja mellan. Elite Hotel Plaza ligger närmast men det är inte många hundra meter till Hotel Savoy Malmö samt Elite Hotel Residens. Dessa tre är däremot inte något av de billigare alternativen i staden. För de som hellre lägger pengarna på konserten och eventuell efterfest går det att boka billiga hotell i Malmö som ligger mer i utkanten. Många gånger kan det vara så mycket billigare att det är lönsamt trots att man behöver dela en taxi för att komma dit.